Фото: TUT.BY

Білоруси намагаються утриматися від участь у війні проти України, — ГУР

Білоруси не хочуть вступати у війну проти України і всіляко намагаються уникнути приєднання до конфлікту.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк, йдеться на сайті ГУР.

 За його словами, воєнна розвідка України цілодобово спостерігає за російськими військами на території Білорусі та за спробами РФ повністю залучити білорусів до війни.

"Ми бачимо, що Білорусь ніби й підтримує Росію і в той же ж час, усіма способами намагається утриматися від приєднання до війни. Ми також бачимо, наскільки Росія на них тисне. За оцінками воєнної розвідки України білоруські військові будуть змушені підкоритися наказам Лукашенка і можуть бути залучені до вторгнення в Україну. Проте у найближчі два-три тижні ані сил ні засобів для вторгнення з території білорусі у росіян не існує", — сказав Черняк.

Нагадаємо, 16 лютого самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вкотре нагадав, що він є союзником РФ. Він зауважив, що готовий воювати за росіян, але за певних умов.

Зауважимо, на території Білорусі перебуває приблизно дев'ять тисяч російських військових, 60 бронемашин і 40 артилерійських установок. За словами військових, цієї кількості недостатньо для повноцінного наступу на територію України

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 18.02.2023 13:33