Фото: biz.today.ua

Більше, ніж було обіцяно: скільки танків отримає Україна від Британії

Допомога Великої Британії Україні виявляється більшою, ніж анонсувало керівництво нашої держави. Кількість переданих танків Challenger 2 для ЗСУ зросте вдвічі.

Таку заяву зробив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Дипломат наголосив, що допомога Британії перебуває в декількох площинах. Союзники в окремих випадках надають Україні більше допомоги, ніж просив офіційний Київ.

"Наприклад, якщо ми говоримо про військові тренування, то ми запитували одну кількість, а зараз Британія пропонує нам збільшити її у 2,5 раза на цей рік. Тобто тут можна сказати, що +250%. Деяке озброєння, яке ми запитували — наприклад, літаки, то тут складно. Ми шукаємо варіанти", — пояснив Пристайко.

Він також додав, що Україна запитувала у Британії 14 танків Challenger 2, однак після візиту президента Володимира Зеленського стало відомо, що їх кількість зросте вдвічі.

Нагадаємо, раніше Вадим Пристайко заявив, що керівництво Великої Британії не зважає на погрози з боку Кремля у питанні постачання зброї Україні. Жодних обмежень у питанні надання озброєнь в українських фахівців із британськими колегами не виникає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.03.2023 19:48