Олексій Чернишов. Фото: Facebook

"Нафтогаз" планує збільшити потужність ТЕЦ на 100 МВт: деталі

Наразі компанія "Нафтогаз" оперує сімома теплоелектростанціями у кількох областях України. Більшість з них перебувають під постійною загрозою ударів з боку російських окупантів. Водночас група планує наростити потужність своїх ТЕЦ на 100 мегаватів.

Про це у коментарі Forbes повідомив голова правління  НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов. За його словами, ТЕЦ, які належать "Нафтогазу", розташовані у Миколаївській, Херсонській, Одеській, Дніпровській областях, а також у громадах Львівської області.

"Більшість цих об'єктів перебувають під постійними загрозами", — наголосив він.

Чернишов додав, що, попри це, група "Нафтогаз" планує наростити потужність своїх ТЕЦ на 100 МВт і інвестує в розподільну генерацію. Це необхідно задля успішного проходження нашою державою опалювального періоду. 

Зауважимо, що у липні прес-служба литовської компанії Ignitis Gamyba повідомляла, що критично важливе обладнання Вільнюської ТЕЦ-3 надійде в розпорядження України. Однак із міркувань безпеки не розголошується, яке саме обладнання та куди його спрямують.

Вільнюську ТЕЦ-3, яка належить компанії, зупинили 2015 року, оскільки витрати на експлуатацію виявилися занадто високими, а блоки не мали істотного впливу на стабільність електроенергетичної системи. Попри те, що завод не працює вже дев’ять років, енергетики змогли зберегти його обладнання, яке зберегло повну працездатність.

Нагадаємо, раніше директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко повідомляв, що щонайменше до середини грудня цього року обмежень електроенергії в Україні може не бути. Такий сценарій цілком реальний за відсутності ворожих атак та сприятливої погоди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.10.2024 03:34