Фото ілюстративне. Джерело: Flickr

Біля курорту "Буковель" на Івано-Франківщині стався землетрус: що кажуть фахівці

У вівторок, 6 лютого, зафіксовано землетрус в Івано-Франківській області. Його магнітуда — 2,6 бала за шкалою Ріхтера. Трясло на глибині 4 кілометри.

Про це повідомив Головний центр спеціального контролю. Вони зафіксували землетрус на світанку у вівторок.

Джерело землетрусу розташоване за 12 кілометрів на схід від Яремче Івано-Франківської області. Зокрема, на картах фахівців епіцентр землетрусу позначений у природному заповіднику «Ґорґани» між Поляницею та Микуличином.

Джерело: gcsk.gov.ua

Джерело: gcsk.gov.ua

"Землетрус відбувся на глибині чотири кілометри. За класифікацією його віднесли до "ледве відчутних". Коливання відчуваються тільки окремими людьми, які перебувають у спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах", — розповіли сейсмологи.

Фахівці закликали всіх, хто відчуває землетруси, залишати повідомлення за цим посиланням.

"Це допоможе нам в уточненні енергетичних параметрів землетрусу", — наголосили в Головному центрі спеціального контролю.

Нагадаємо, що в січні в Румунії стався землетрус. Підземні поштовхи відчули навіть в Україні. За даними сейсмологів, магнітуда землетрусу становила 4,3 бала. Епіцентр підземних поштовхів був на глибині 80 кілометрів за 44 кілометри на захід від міста Фокшани.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.02.2024 22:19