Фото: Flickr

У Румунії стався землетрус: поштовхи відчули й в Україні

У понеділок, 15 січня, у Румунії стався землетрус. Підземні поштовхи відчули навіть в Україні.

Про це повідомляє Головний центр спеціального контролю.

За даними сейсмологів, магнітуда землетрусу становила 4,3 бала. Епіцентр підземних поштовхів був на глибині 80 кілометрів за 44 кілометри на захід від міста Фокшани. 

Від кордону з Україною епіцентр розташовувався на відстані 130 кілометрів. Проте його поштовхи відчули жителі біля міст Ізмаїл і Рені Одеської області. На думку фахівців, даний землетрус не несе загрози для населення нашої держави.

"Воно може відчуватися людьми, які перебувають усередині приміщення; просто неба — тільки за сприятливих умов. Коливання схожі зі струсом, утвореним легкою вантажівкою. Уважні спостерігачі помічають легкі коливання легких предметів, трохи сильніші — на верхніх поверхах", — уточнюють у Головному центрі спецконтролю.

Нагадаємо, 24 грудня в румунському регіоні Вранча стався землетрус силою 4,1 за шкалою Ріхтера. При цьому землетрус також відчували на території України. Експерти в галузі сейсмології зазначили, що центр землетрусу розташовувався в районі Вранчанських гір у Румунії на відстані близько 110 кілометрів від кордону з Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.01.2024 19:58