Фото: dumska / ілюстративне

Біля російських берегів у Чорному морі шторм викинув на мілину суховантаж

Поблизу російської Анапи суховантаж під прапором Беліза викинуло на мілину. Спеціалісти розробляють план аварійно-рятувальної операції.

Про це у Telegram повідомляє "Росморрічфлот".

За попередніми даними, сильний шторм викинув на мілину біля узбережжя Анапи в районі селища Вітязево у Росії суховантажне судно Blue Shark під прапором Беліза.  Судно було з вантажем ячменю для Єгипту в морському порту Тамань.

Капітан судна повідомив, що на борту перебуває 21 особа екіпажу, громадяни Сирії, Індії та Єгипту. Вітер і хвилі зірвали судно з якорів ввечері 26 листопада воно дрейфувало у бік берега, поки не сіло на мілину. Наразі судно знаходиться на мілині в безпосередній близькості від берега.

Нагадаємо, неподалік турецького порту Ереглі розламався навпіл через шторм суховантаж Pallada. Корабель рухався з Одеси під прапором Панами.

Також 18 листопада біля українських берегів підірвалось торговельне судно, яке перевозило зерно. Ймовірно, воно натрапило на плавучу морську міну, внаслідок чого зазнало легких пошкоджень.

За даними чотирьох морських і торгових джерел, балкер Georgia S під прапором Ліберії, завантажений пшеницею, прямував з порту "Південний", коли 16 листопада зазнав пошкоджень у відкритому морі. Джерело в українському уряді зазначило, що, ймовірно, судно підірвалося на плавучій морській міні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.11.2023 09:01