Фото: eurointegration.com

Судно із зерном підірвалось у Чорному морі: Reuters назвав причину

Біля українських берегів підірвалось торговельне судно, яке перевозило зерно. Ймовірно, воно натрапило на плавучу морську міну, внаслідок чого зазнало легких пошкоджень.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на морських фахівців та джерело в уряді України.

За даними чотирьох морських і торгових джерел, балкер Georgia S під прапором Ліберії, завантажений пшеницею, прямував з порту "Південний", коли 16 листопада зазнав пошкоджень у відкритому морі. Джерело в українському уряді зазначило, що, ймовірно, судно підірвалося на плавучій морській міні.

Згідно з інформацією MarineTraffic, яка займається відстеженням суден і морською аналітикою, судно прямувало у румунський порт Констанца.
Після виходу Росії в липні з угоди, підтриманої ООН, яка гарантувала безпеку постачань українського зерна через Чорне море, Україна повідомляла, що Росія неодноразово атакувала українську портову інфраструктуру, а також встановлювала морські міни.

Нагадаємо, 5 жовтня турецьке вантажне судно підірвалось на міні у Чорному морі. Інцидент трапився біля берегів Румунії. Після вибуху судно стало на якір, щоб з’ясувати наслідки пошкодження, і приблизно через три години продовжило рух. Ніхто з членів команди не постраждав.

Також у вересні приблизно за 40 кілометрів від узбережжя Румунії стався вибух на вантажному судні в Чорному морі. За попередньою інформацією, воно натрапило на морську міну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.11.2023 13:41