Фото: eurointegration.com

Турецьке судно підірвалось на міні біля берегів Румунії, — ЗМІ

У четвер, 5 жовтня, турецьке вантажне судно підірвалось на міні у Чорному морі. Інцидент трапився біля берегів Румунії.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела. За попередніми даними, судно залишилось майже неушкодженим.

Інцидент стався о 12:20 за київським часом біля гирла Дунаю — за 11 морських миль на північ від міста Сулина, поблизу входу у Сулинське гирло. Інформацію надала британська компанія з безпеки морського судноплавства Ambrey.

Вибух міни у Чорному морі: наслідки для судна

Після вибуху судно стало на якір, щоб з’ясувати наслідки пошкодження, і приблизно через три години продовжило рух. Ніхто з членів команди не постраждав.

Варто відзначити, що за даними джерела з українського уряду, такий інцидент був, і це могла бути або зовсім стара міна часів Другої світової війни, або одна з нових — періоду російсько-української війни.

Керівник турецької консультаційної компанії Bosphorus Observer з посиланням на свої дані сказав, що інцидент стався із судном Kafkametler, воно отримало незначні пошкодження. Оператор судна ще не відреагував на запит про коментар.

Дані відстеження руху суден MarineTraffic свідчать, що судно Kafkametler кидало якір на Дунаї поблизу українського термінала у Вилково.

Нагадаємо, у вересня приблизно за 40 кілометрів від узбережжя Румунії стався вибух на вантажному судні в Чорному морі. За попередньою інформацією, воно натрапило на морську міну. 12 членів екіпажу судна Seama, яке зареєстроване в африканській країні Того, евакуювали та доставили до лікарні для надання медичної допомоги в румунському порту Суліна біля кордону з Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.10.2023 10:48