Фото: Telegram-канал "Крымский ветер"

У Севастополі підірвався протимінний корабель "Володимир Козицький": що відомо

У тимчасово окупованому Севастополі підірвався великий гідрографічний катер "Владимир Козицкий" Чорноморського флоту Росії. Він призначений для пошуку морських мін.

Про це повідомляє Telegram-канал "Крымский ветер".

Зазначається, що судно раптово підірвалося на зовнішньому рейді Севастопольської бухти, де повільно "нарізало кола" останні кілька днів.

"Повідомляють, що із машинного відділення повалив дим. До корабля, що "закурив", підігнали буксир і відтягли його в бік Стрілецької бухти", — йдеться у повідомленні.

У місцевих пабліках припускають, що жителі центру, півночі і району Стрілецької бухти в Севастополі могли чути підрив корабля, адже 26 жовтня пролунав глухий вибух із вібрацією.

Що відомо про катер "Владимир Козицкий"

Завдання цього розвідувального гідрографічного протимінного корабля проекту 23040Г — пошук морських мін на дні. Катер здатен доставляти особовий склад, проводити рятувальні й пошукові операції. Катер має високу енергооснащеність, що дозволяє працювати на зовнішніх рейдах, а також з віддаленням від місць базування до 50 миль.

Для підвищення маневреності катер обладнаний двовальною установкою з гвинтами фіксованого кроку, носовим підрулюючим пристроєм і здатний рухатися на малих ходах 4 – 6 вузлів необмежений час. Судно оснащене двома дизельними двигунами потужністю по 248 кВт, що дає змогу розвивати швидкість до 13 вузлів.

У середині грудня 2019 року "Владимир Козицкий", побудований на підприємстві "Нижегородский теплоход", прибув до окупованого українського Севастополя для проведення випробувань.

Нагадаємо, раніше керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявляла, що кораблі та катери Чорноморського флоту РФ фактично не курсують в напрямку територіального моря України. Вони не наважуються запливати далі мису Тарханкут у Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.10.2023 10:35