Фото ілюстративне. Джерело: Defense Express

Далі мису Тарханкут не запливають: Чорноморський флот РФ відкинутий на 200 кілометрів, — Гуменюк

Кораблі та катери Чорноморського флоту РФ фактично не курсують в напрямку територіального моря України. Вони не наважуються запливати далі мису Тарханкут у Криму.

Про це повідомила керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Час від часу з'являються біля узбережжя Криму, але ближче, ніж за мис Тарханкут, вони не наважуються виходити", — сказала вона.

Мис Тарханкут на мапі

Мис Тарханкут на мапі

За її словами, Росія частіше застосовує у Чорному морі тактичну авіацію. Зокрема, за минулу добу окупанти двічі атакували напрямок острова Зміїний керованими авіабомбами.

"Останніми днями ми спостерігаємо, що це стало традицією. Вони до трьох авіабомб спрямовують у напрямку острова Зміїний для того, щоби продемонструвати, що вони нібито панують у цивільному судноплавстві та намагаються диктувати свої умови", — розповіла Гуменюк.

Вона зазначила, що лінія фронту давно вже у морському сенсі відкинута до 200 кілометрів від контрольованого Україною берега.

"Після удару по "Москві" їх відкинуло на 100 морських миль — це 180-200 кілометрів. І з того часу вже не наближалися на відстань артилерійського обстрілу, тільки проводили підступні ракетні удари з пускових рубежів, які теж розташовані в напрямку східного узбережжя Криму", — підсумувала Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, раніше Гуменюк розповідала, що після удару по штабу Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі, внаслідок чого ліквідували вищих офіцерів, спостерігається певне затишшя військово-морської діяльності загарбників. За її словами, очевидним є "певний сумбур" у керівництві Чорноморського флоту РФ після знищення штабу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.10.2023 10:45