Фото: marketsmedia.com

Біткоїн упав до нового двомісячного мінімуму, — Reuters

Курс біткоїна впав до нового мінімуму. Це може негативно вплинути на інвесторів і призвести до посиленого продажу активів.

Про це повідомляє Reuters.

"Криптовалюта знизилася в четвер, 17 серпня, на 7,2%, що стало найбільшим одноденним падінням з листопада 2022 року, коли впала провідна біржа FTX", — пише видання.

Зокрема, у п'ятницю, 18 серпня, біткоїн знизився до 26172 доларів. Це — найнижча межа із середини червня.

Світові ринки захлеснула хвиля розпродажів: основні індекси Волл-стріт закрилися в четвер зниженням, а азіатські акції вже третій тиждень зазнають збитків через побоювання з приводу економіки Китаю та побоювання, що процентні ставки в США залишатимуться вищими протягом тривалого часу, враховуючи стійку економіку.

"Керівник відділу досліджень Enigma Securities Джозеф Едвардс пояснив рух ціни біткойна низькою волатильністю та відсутністю ентузіазму з боку роздрібних інвесторів. В останні місяці біткоїн становив близько 30 000 доларів", — зазначає Reuters.

Нагадаємо, цього місяця російський рубль під час торгів на Російській біржі впав до найнижчої межі стосовно долара США з періоду від 24 лютого 2022 року. Падіння валюти відбувається уже вдруге за півтора року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.08.2023 18:55