Фото: СБУ

Бізнесмен із Миколаївщини хотів за "смішні гроші" привласнити землю на полігоні ЗСУ

Підприємець із Миколаївщини намагався підкупити співробітника Служби безпеки України. Він пропонував мільйон гривень за зняття арешту зі земельної ділянки на полігоні ЗСУ, яку він самовільно захопив.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"За даними слідства, цей комерсант є фігурантом кримінального провадження щодо самовільного зайняття 400 гектарів землі на військовому полігоні "Широкий лан". За один мільйон гривень хабаря він пропонував українському спецслужбісту вплинути на слідчого Національної поліції. Зокрема, фігурант просив зняти арешт із земельної ділянки, яку підприємець "захопив" для ведення аграрного бізнесу", — йдеться у повідомленні.

"Вирішити справу" таким чином не вдалось, співробітник СБУ доповів про інцидент своєму керівництву. Тож зловмисника затримали "на гарячому", коли він намагався передати хабар. Зараз йому повідомили про підозру і взяли під варту із можливістю внесення застави шість мільйонів гривень.

Правоохоронці розслідують обставини злочину, горе-бізнесменові загрожує до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки України затримала резидента російської спецслужби, який створив власну мережу інформаторів у Херсоні. Він тримав "на зв’язку" до 10 інформаторів у регіоні. За даними слідства, затриманим агентом ФСБ виявився місцевий житель. Після 24 лютого 2022 року на зв’язок з ним дистанційно вийшов представник ФСБ і визначив основні завдання у війні проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.07.2023 17:03