Фото: росЗМІ

Блінкен назвав "червону лінію" Путіна

Держдеп вважає, що для російського диктатора Володимира Путіна Крим і досі залишається "червоною лінією". І спроба України його повернути може спровокувати ширшу відповідь Росії.

Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен, передає Politico.

Блінкен заявив, що Вашингтон "неактивно" заохочує Київ повернути під контроль анексований півострів. Основна увага адміністрації США спрямована на те, щоб допомогти Україні просунутися туди, де точиться боротьба, переважно на сході.

Джерела видання зауважують, що таким чином Блінкен враження, що США не вважають розумним кроком піти у наступ для деокупації Криму. Водночас вони наголосили, що Блінкен не сказав ці слова прямо.

Інші ж експерти вважають, що Держсекретар мав на увазі те, що рішення щодо того, куди йти в наступ і що повертати під контроль, ухвалює виключно Україна, а не Америка. Це дало їм зрозуміти, що Блінкен більш відкритий для потенційної битви України за Крим.

"Загалом повідомлення полягає в тому, що існує велика невизначеність щодо того, як усе піде далі, з реальними питаннями про здатність будь-якої зі сторін досягти великих успіхів", — сказав один із співрозмовників видання.

Видання зазначає, що державний департамент США відмовився коментувати заяви Блінкена щодо Криму.

Нагадаємо, аналітики ISW вважають, що ЗСУ зможуть почати масштабний контрнаступ протягом наступних кількох місяців. Але це можливо, якщо Захід надасть необхідну військову допомогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.02.2023 12:58