Фото: скріншот з відео

Україна готується до повернення Криму: влада повідомила про невідкладні кроки

Україна активно готується до процесів, які настануть після деокупації Кримського півострова. Наша держава у цьому питанні сподівається на підтримку демократичного світу.

Таку заяву зробила постійний представник президента України в АР Крим Таміла Ташева.

Головні тези із виступу Ташевої:

  • Підтримки світу досить для звільнення наших територій, а ми як держава маємо забезпечити правопорядок, гуманітарні потреби, належний рівень управління звільненою територією та багато інших речей;
  • Уже тривалий час за дорученням Президента України на базі Представництва працює міжвідомча робоча група, яка розробляє концепції невідкладних кроків держави в Криму після деокупації.
  • У межах експертної роботи ми звернулися до різних державних органів із запитом щодо кадрових резервів. За даними МВС, для забезпечення виконання завдань, наприклад, ДПСУ необхідно додатково близько 5000 працівників, Нацполіції — близько 7200, ДСНС — близько 3000, Нацгвардії — 12,5 тисячі, ДМС — понад 300, органам прокуратури — близько 550, Держбюро розслідувань — 300 працівників.
  • Для забезпечення керованості ситуації на звільненій території треба створити щонайменше місцеві військові чи військово-цивільні адміністрації, проте ми не зможемо сформувати штат лише з місцевих жителів, які дев'ять років проживали в окупації.
  • Створюється цілий напрям освітньої підготовки як державних службовців, які вже працюють на відповідних посадах, так і осіб, які лише планують вступити на держслужбу. 
  • Кожен, чию власність відібрали окупанти чи кого примусили її позбутися, має отримати її назад чи гідну компенсацію. 
  • Необхідно знайти підходи та нівелювати багаторічний вплив російської пропаганди, а особливу увагу приділити роботі з дітьми. 
  • Громадяни України, держава рішуче налаштовані на втілення власних планів і готуються до їх реалізації. Будьте готові допомагати в потрібний момент.
  • Громадяни Росії, які незаконно переїхали в Крим, час, коли ви можете вільно та безпечно, хоч і незаконно, залишити український півострів, добігає кінця.

Також Таміла Ташева наголосила, що синьо-жовтий колір буде уже цього року в усіх куточках Криму.

Нагадаємо, переважна більшість українців хочуть продовжувати боротьбу з російськими окупантами навіть у разі ядерної атаки РФ. Також наші громадяни вважають обов'язковим повернення Донбасу та Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.02.2023 15:12