Кріштіану Роналду. Джерело: ap

Близький Схід ламає систему: список найбагатших футболістів світу

Саудівська Аравія останнім часом дуже змінила світовий футбольний ринок. Це сталося лише за один неповний рік. У цій країні пропонують футболістам "передпенсійного" віку шалені гроші.

У літнє трансферне вікно багато футболістів залишило Європу та вирушило до Саудівської Аравії. Багато в чому на трансфери вплинула фінансова мотивація, адже тепер гравці, які перейшли туди, входять до списку найбагатших гравців світу.

Youtube-канал Football.ua вирішив підрахувати зарплати гравців, після літнього трансферного вікна 2023 року. Вийшов такий перелік топ-5:

  1. Кріштіану Роналду ("Аль-Наср") — 200 мільйонів доларів
  2. Неймар ("Аль-Хіляль") — 150 мільйонів доларів.
  3.  Карім Бензема ("Аль-Іттіхад") — 100 мільйонів доларів.
  4. Кіліан Мбаппе (ПСЖ) — 57 мільйонів доларів
  5. Ріяд Марез ("Аль-Ахлі") — 52,7 мільйона доларів

Як бачимо, в п'ятірці найбільш високооплачуваних гравців світу — четверо футболістів із чемпіонату Саудівської Аравії. Однак ці підрахунки можуть бути неточними. Адже, наприклад, за деякими даними, аргентинець Ліонель Мессі, який зараз грає в американському "Інтер Маямі" заробляє 54 мільйони доларів. Тож він так само мав би входити до цього переліку топ-5.

Великі суми зарплат футболістів пов’язані не лише з чистими окладами, але з рекламними й іншими супутніми доходами. Через це вони заробляють більше, ніж їхні молодші та на теперішній момент сильніші колеги, які грають у Європі. Впізнаваність і популярність теж приносить великі гроші, не лише хороша гра на футбольному полі.

Нагадаємо, що нападник збірної Португалії Кріштіану Роналду, який грає за "Ан-Наср" зі Саудівської Аравії, увійшов до Книги рекордів Гіннеса. Він став найбільш оплачуваним спортсменом 2023 року. The Forbes підрахував, що його дохід склав 46 мільйонів доларів заробітку на полі та 90 мільйонів доларів за його межами. З 1 травня 2022 року за 12 місяців Роналду заробив 136 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 02.10.2023 13:05