Скріншот з відео

Блокада кордону: Польща на вимогу перевізників посилить перевірки вантажівок з України

Польща посилить контроль, який здійснюється на кордоні з Україною. Це була одна з вимог перевізників, які блокують пункти пропуску.

Про це йдеться в заяві Міністерства інфраструктури Польщі. 

За словами глави відомства, уряд також вживатиме заходів в європейських інституціях, спрямованих на усунення недобросовісної конкуренції на транспортному ринку.

"Ми в постійному діалозі з транспортною галуззю. Під час останньої зустрічі ми домовилися, що державні служби посилять перевірку вантажівок на польсько-українському кордоні. Це була одна з вимог галузі", — сказав міністр інфраструктури Польщі Алвін Гаядхур.

За його словами, майбутній саміт Транспортної ради Євросоюзу, запланований на понеділок, 4 грудня, є моментом, коли ЄС має підняти питання про наслідки скасування вимоги щодо наявності дозволів на в’їзд до ЄС для українських водіїв.

Блокада польських перевізників пунктів пропуску з Україною

Польські перевізники з 6 листопада загальмували рух вантажівок через пункти пропуску "Корчова — Краківець", "Гребенне — Рава-Руська" та "Дорогуськ — Ягодин". Поляки вимагають повернення дозволів на вантажоперевезення в межах ЄС для українських транспортних компаній, тобто скасування так званого транспортного безвізу, який впровадили в червні 2022 року.

З 23 листопада поляки також почали блокувати вантажівки в пункті пропуску "Медика — Шегині". Через такі дії польської сторони Україна зіткнулася з проблемою постачання пального. До того ж в уряді України кажуть,  що блокування руху вантажівок через кордони знижує рівень продовольчого експорту.

Нагадаємо, напередодні з'явилися інформація, що польські протестувальники можуть заблокувати ще два пункти пропуску на кордоні: йдеться про "Устилуг — Зосин" і "Нижанковичі — Мальховіце".

Раніше повідомлялось, що у Польщі домовилися про кроки для часткового зняття блокади кордону. Міністр інфраструктури Алвін Гаядхур зустрівся з польськими перевізниками, які блокують чотири пункти перетину кордону з Україною.

Також 1 грудня українські водії оголосили голодування. Щоправда, після домовленостей з українськими дипломатами та представниками протестувальників все ж погодилися призупинити голодування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.12.2023 23:24