Блокування кордону триває. Джерело: "Суспільне"

Блокада польського кордону: українські водії оголосили голодування

Українські водії вантажівок, які заблоковані на кордоні перевізниками Польщі, оголосили голодування. Йдеться про далекобійників на пункті пропуску "Краківець-Корчова".

Про це повідомляє "Суспільне".

За інформацією видання, частина водіїв йшла на переговори до польських мітингувальників, але їх не пропустила місцева поліція. Водії вимагають, аби пропускали 14 вантажівок на годину.

"Ми хотіли взяти участь у мирній акції — переговорах з мітингувальниками. Нас заблокувала поліція. Близько 250 людей з однієї сторони. Нам не дали дійти до протестувальників. Польська поліція дала добро поїхати трьом чоловікам, волонтер, наші вимоги вислухали, але ніхто їх не прийняв. Ми оголошуємо голодування, але зараз ще чекаємо на зустріч з консулом", — наголосив мітингувальник.

Зазначимо, що через блокування польськими перевізниками кордону з Україною у черзі на чотирьох пунктах пропуску застрягли понад дві тисячі вантажівок. Йдеться про "Ягодин — Дорогуськ", "Краківець — Корчова", "Рава-Руська — Гребене" та "Шегині — Медика".

Блокада польських перевізників пунктів пропуску з Україною

Польські перевізники з 6 листопада загальмували рух вантажівок через пункти пропуску "Корчова — Краківець", "Гребенне — Рава-Руська" та "Дорогуськ — Ягодин". Поляки вимагають повернення дозволів на вантажоперевезення в межах ЄС для українських транспортних компаній, тобто скасування так званого транспортного безвізу, який впровадили в червні 2022 року.

З 23 листопада поляки також почали блокувати вантажівки в пункті пропуску "Медика — Шегині". Через такі дії польської сторони Україна зіткнулася з проблемою постачання пального. До того ж в уряді України кажуть,  що блокування руху вантажівок через кордони знижує рівень продовольчого експорту.

Нагадаємо, напередодні з'явилися інформація, що польські протестувальники можуть заблокувати ще два пункти пропуску на кордоні: йдеться про "Устилуг — Зосин" і "Нижанковичі — Мальховіце".

Раніше повідомлялось, що у Польщі домовилися про кроки для часткового зняття блокади кордону. Міністр інфраструктури Алвін Гаядхур зустрівся з польськими перевізниками, які блокують чотири пункти перетину кордону з Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.12.2023 18:34