Фото: Pixabay

Bloomberg: У США зросли шанси на схвалення допомоги Україні

Після того, як президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден запропонував зміни в американській прикордонній політиці, перспективи двопартійної угоди щодо допомоги Києву поліпшилися. 

Про це інформує Bloomberg. За даними видання, республіканці зустрілися за закритими дверима, "щоб оцінити усну пропозицію, яка з'явилася після майже двогодинної зустрічі міністра внутрішньої безпеки Алехандро Майоркаса з сенаторами у вівторок ввечері".

Сенатор-республіканець Том Тілліс зазначив, що вищезгадана пропозиція надасть Байдену розширені повноваження щодо депортації мігрантів, як тільки певна кількість мігрантів без документів перетне американський кордон. Своєю чергою консервативні республіканці заявили, що цього недостатньо.

Водночас республіканець зі штату Огайо Джеймс Девід Венс наголосив, що коли в питання втрутився Білий дім, воно "трохи прояснилося". Однак, стверджує він, найближчим часом остаточна угода готова не буде.

Зазначимо, що Джо Байден на спільній прес-конференції у Вашингтоні із Володимиром Зеленським повідомив про те, що у Конгресі є двопартійна підтримка України, тому він готовий піти на компроміс щодо питання фінансування кордону, адже "саме так працює демократія".

Нагадаємо, у США закінчуються гроші, які призначені для фінансування військової допомоги Україні. У зв'язку з цим президент Джо Байден запросив у Конгресу понад 100 мільярдів доларів, серед яких понад 60 мільярдів доларів для України. Зараз у Конгресі є розбіжності щодо цього пакету, оскільки республіканці вимагають додати туди пропозиції щодо посилення безпеки кордонів. На цьому тлі президент України Володимир Зеленський перебував 12 грудня з робочим візитом у США.

Джо Байден на спільній прес-конференції у Вашингтоні із Володимиром Зеленським повідомив про те, що у Конгресі є двопартійна підтримка України, тому він готовий піти на компроміс щодо питання фінансування кордону, адже "саме так працює демократія".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.12.2023 00:47