Фото: росЗМІ

Бойовиків "Вагнера" відправили до Сирії: у Центрі нацспротиву назвали причину

З Білорусі до Сирії було відправлено інструкторів російської приватної воєнної компанії "Вагнера". Вони повинні тренувати бойовиків ліванського угруповання "Хезболла".

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

За даними джерела, ці навчання здійснюватимуться на сирійських військових базах, де навчаються члени "Хезболли". Найманці "Вагнера" ділитимуться з ними досвідом участі у бойових діях, отриманим на війні проти України у складі російських окупаційних сил.

"Основне завдання передати досвід ведення бойових дій в Україні, штурмові дії малими групами, бої в міській забудові, застосування дронів-камікадзе та ударних БПЛА зі скидами", — йдеться у повідомленні ЦНС.

Центр нацспротиву наголошує, що наразі члени ліванського воєнізованого угруповання "Хезболла" разом із бойовиками ХАМАС беруть участь у боях проти Ізраїлю. За даними ЦНС, інструктори ПВК "Вагнера" також здійснювали підготовку угруповання ХАМАС до вторгнення в Ізраїль.

"Відтак можна говорити про систематичну підтримку РФ через свої проксі-угруповання терористичних атак проти Ізраїлю", — додали у Центрі нацспротиву.

Нагадаємо, Корейська Народно-Демократична Республіка могла продавати зброю бойовикам ХАМАСу і взаємодіяти з ним щодо низки військових питань при підготовці атаки на Ізраїль. Такого висновку дійшли в Об’єднаному комітеті начальників штабів (JCS) Південної Кореї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.10.2023 16:35