Болтон заявив, що має намір перешкодити Україні продати «Мотор Січ» Китаю

24 СЕРПНЯ 2019 10:45

Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон на наступному тижні відбуде до Києва, щоб перешкодити українським властям продати китайцям компанію «Мотор Січ» - єдине на Україні підприємство, яке виробляє авіаційні двигуни, повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на неназвані джерела в американській адміністрації.

Співрозмовники видання стверджують, що час і деталі зустрічі Болтона з керівництвом української компанії опрацьовують співробітники Ради національної безпеки (РНБ) Білого дому і американського посольства в Україні.

Очікується, що радник Трампа відвідає Київ, щоб взяти участь в конференції з питань безпеки, а заодно викладе позицію Вашингтону з приводу передбачуваної покупки «Мотор Січ» китайською компанією Skyrizon Aircraft.

«Ми збираємося провести розмову з українцями з приводу амбіцій Китаю і викласти нашу думку про те, на що здатний Китай», - заявив один з джерел WSJ газети.

Він додав, що «мова йде про стратегічне змагання» Сполучених Штатів з Китаєм, а також про американську «стратегію національної безпеки і національної оборони».

Нагадаємо, що два роки тому США звинуватили Україну в зраді через те, що запорізька «Мотор Січ» продала КНР двигуни для навчально-бойових літаків JL-10.

Економіка, 24.08.2019 10:45