Грант Шаппс. Фото: соцмережа Х (Twitter)

Британія анонсувала постачання Україні 10 тисяч дронів різних типів

Велика Британія надасть Україні додаткові 125 мільйонів фунтів стерлінгів (160 мільйонів доларів). Ці кошти підуть на фінансування понад 10 тисяч дронів для українських військових.

Про це повідомив Sky News із посиланням на заяву міністра оборони Великої Британії Гранта Шаппса.

У список входять FPV-дрони, тисяча дронів для одностороннього нападу, а також спостережні та морські безпілотники.

Цей крок став наступним після оголошення минулого місяця про те, що Велика Британія очолить міжнародну коаліцію з постачання дронів в Україну.

Міністр оборони Грант Шаппс сказав, що посилює зобов'язання Великої Британії з озброєння України новітніми безпілотниками, які надходять безпосередньо від провідних світових оборонних підприємств Великої Британії прямо із заводів на передову.

"Я закликаю міжнародних партнерів приєднатися до Великої Британії в цих зусиллях", — сказав він.

За його словами, Збройні сили України використовують подаровану Великою Британією зброю з безпрецедентним ефектом, що допомогло вразити майже 30% російського Чорноморського флоту.

Подальша підтримка збільшить загальний обсяг зобов'язань Великої Британії щодо фінансування дронів для України до 325 мільйонів фунтів стерлінгів (450 мільйонів доларів).

Нагадаємо, що сьогодні президент України Володимир Зеленський провів зустріч із державним секретарем Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії з питань оборони Грантом Шаппсом. Він перебуває в нашій країні з візитом. Очільник української держави подякував уряду та народу Великої Британії за лідерську підтримку в наданні допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.03.2024 20:58