Володимир Зеленський і Грант Шаппс. Джерело: president.gov.ua

Обговорили чотири головні напрямки співпраці: Зеленський зустрівся з британським міністром оборони

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із державним секретарем Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії з питань оборони Грантом Шаппсом. Він перебуває в нашій країні з візитом.

Про це повідомив Офіс президента України.

Очільник української держави подякував уряду та народу Великої Британії за лідерську підтримку в наданні допомоги Україні.

"Символічно, що першу угоду про співпрацю в безпековій сфері ми підписали саме зі Сполученим Королівством під час нещодавнього візиту прем’єр-міністра Ріші Сунака до України. Дякуємо вам за цю підтримку", — сказав Володимир Зеленський.

Співрозмовники обговорили продовження оборонної співпраці в таких напрямках:

  • подальшого посилення протиповітряної оборони;
  • далекобійних спроможностей Сил оборони України;
  • забезпеченні інших нагальних потреб нашої країни в озброєнні та боєприпасах;
  • налагодженні спільного виробництва зброї.

Обидва співрозмовники відзначили суттєві успіхи України в забезпеченні свободи мореплавства в Чорному морі та наголосили на важливості подальшого безперешкодного функціонування чорноморського транспортного коридору.

Нагадаємо, вчора президент України Володимир Зеленський наголосив під час традиційного вечірнього звернення, що системи протиповітряної оборони необхідні для захисту життя людей. Це демонструють і приклади Одеси та її обстрілів рашистами. Україна потребує термінових рішень союзників щодо надання такої зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.03.2024 19:56