Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"Потрібно зараз, а не колись": Зеленський назвав пріоритет для України у переговорах із партнерами

Системи протиповітряної оборони необхідні для захисту життя людей. Це демонструє і приклад Одеси та її обстрілів рашистами. Україна потребує термінових рішень союзників щодо надання такої зброї.

На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього звернення.

Він нагадав, що сьогодні, 6 березня, провів зустріч із прем'єром Греції Кіріакісом Міцотакісом в Одесі. Головним питанням під час переговорів була оборона України та можливості в активних діях і захисті. Зеленський наголосив, що пріоритет у переговорах з партнерами — протиповітряна оборона.

"Систем ППО та можливостей виробляти зброю для захисту світу достатньо. Зброя потрібна тут, щоб рятувало життя людей. Рішення потрібні зараз — не колись, а для людей, які щодня та щоночі витримують терористичні атаки", — зазначив президент.

Він зазначив, що тільки за минулу ніч і тільки проти Одеси було двадцять "шахедів".

"Сьогоднішній ранок — чергова ракетна атака проти міста. Є поранені, є загиблі… Потрібно більше захисту. Я говорив з прем’єр-міністром Греції Міцотакісом про те, як тут, на півдні України, можна посилити наших людей. Відбудуть перемовини й з іншими державами та лідерами. Ми дуже цінуємо кожен прояв допомоги", — наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що Україна та Греція розпочали підготовку двосторонньої угоди щодо майбутніх безпекових гарантій у межах Спільної декларації G7. Про це український президент Володимир Зеленський і грецький прем’єр Кіріакос Міцотакіс поспілкувалися під час зустрічі в Одесі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2024 19:20