Фото: Depositphotos

Британія може віддати Україні заморожені активи Росії, — голова МЗС

Велика Британія планує використовувати заморожені кошти Російської Федерації до тих пір, поки Росія не виплатить репарації Україні. Після цього Британія зобов'язується повернути активи росіянам. 

Про це пише The Guardian, посилаючись на заяву міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Кемерона.

"Є можливість використати щось на кшталт синдикованої позики чи облігацій, які використають заморожені російські активи як гарантію, щоб надати ці гроші українцям, знаючи, що ми їх відшкодуємо, коли Росія виплатить репарації. Це може бути найкращим способом зробити це. Ми прагнемо домогтися максимальної єдності G7 і ЄС у цьому питанні, але якщо ми не зможемо цього досягти, я думаю, нам доведеться рухатися вперед із союзниками, які хочуть вжити таких заходів", сказав Кемерон напередодні.

Кемерон сказав, що не вважає, що план облігацій якимось чином підірве репутацію лондонського Сіті.

"Це перший випадок, коли Кемерон так детально та відкрито говорив про цю пропозицію. Це може розглядати як політичну підтримку плану в США, але не в ЄС", йдеться у матеріалі. 

Зауважимо, що план Британії є більш радикальним, ніж у Євросоюзу, який поки що обговорює надання Україні лише прибутків від заморожених активів, а не самих активів. Йдеться про суму близько чотирьох мільярдів доларів на рік.

Нагадаємо, представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Метью Міллер заявив, що США вірять у те, що Україна має в план, який допоможе їй перемогти Росію на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.03.2024 14:51