Фото: Ракетна техніка

Британія може дозволити бити по Росії зі Storm Shadow при згоді трьох держав

Британія могла б дати дозвіл на удари по Росії ракетами Storm Shadow, проте необхідна згода Франції, Німеччини та США через їхній внесок у розробку ракет.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на поінформованого співрозмовника в дипломатичних колах.

Він повідомив, що Британія могла б надати дозвіл на застосування ракет Storm Shadow для ударів по російській території. Проте для втілення у життя цього задуму необхідна згода ще трьох держав.

За словами поінформованого співрозмовника, Франція повинна дати дозвіл, оскільки ракети StormShadow є спільною франко-британською розробкою. Також повинні погодитися на такий крок Німеччина та США, адже їхні компоненти використовуються в ракетах цього типу.

Водночас ці три держави наразі висловлюють побоювання щодо можливого ескалаційного ефекту від подібних ударів. Хоча, як зазначив дипломат, операція в Курській області мала б розвіяти ці побоювання.

Нагадаємо, за даними Politico, сьогодні Сполучені Штати Америки не дозволяють Україні бити своєю зброєю вглиб Росії, окрім конкретних випадків, але можуть змінити свою позицію.

Своєю чергою очільник уряду Великої Британії Кір Стармер та міністр оборони країни Джон Хілі прийняли рішення бути більш відкритими щодо застосування наданої Києву зброї на території Російської Федерації, зокрема, у Курській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2024 11:45