Фото: nrcu.gov.ua

Британія посилить санкції проти Ірану: названо причину

У четвер, 6 липня, Міністерство закордонних справ Великої Британії оголосило про наміри запровадити новий санкційний режим проти Ірану. Він передбачатиме накладання обмежень за "ворожу діяльність", зокрема й військову допомогу Росії.

Про це йдеться в заяві британського МЗС.

Згідно з наявною інформацією, Іран активізував кампанію з переслідування своїх опонентів за кордоном, і лише в Британії з 2022 року зафіксували понад 15 погроз іранського режиму вбити або викрасти британців або людей, які проживають у країні.

"Іранські спецслужби встановили тісні зв'язки з організованими злочинними угрупованнями у Великій Британії та по всій Європі з метою розширення можливостей своїх мереж. Велика Британія не буде миритися з такими погрозами", — йдеться у заяві відомства.

Зазначається, що новий санкційний режим дозволить запроваджувати обмеження проти фізичних та юридичних осіб, що, серед іншого, сприяють "використанню й поширенню зброї або збройових технологій з Ірану".

Це напряму стосується і Російської Федерації, яка отримала сотні безпілотників-камікадзе та інше озброєння для застосування проти України, а також планує побудувати спільний завод із їхнього виробництва в Татарстані.

Також санкції запроваджуватимуться і в разі підриву демократії, порушень прав людини та "інших ворожих дій щодо Британії та її партнерів, що виходять від іранського режиму".

Нагадаємо, міністри, які представляють Канаду, Швецію, Україну та Сполучене Королівство, подали позов до Міжнародного Суду ООН щодо незаконного збиття рейсу PS752 авіакомпанії МАУ. Цей крок має на меті притягнути Іран до відповідальності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.07.2023 22:54