Фото: Sky News

Британія та Франція домовляться про спільну розробку високоточної зброї для захисту від загрози РФ

Велика Британія та Франція у п'ятницю, 10 березня, домовляться про створення високоточної ударної зброї задля боротьби з російською агресією. Для цього прем’єр Британії Ріші Сунак приїхав до президента Франції Еммануеля Макрона. 

Про це повідомляє Sky News.

Під час переговорів у Єлисейському палаці прем’єр-міністр Британії та президент Франції мають визнати Росію найбільшою загрозою як європейській, так і глобальній безпеці. Очікується, що посадовці домовляться посилення військової координації, включно з домовленістю про спільну розробку "високоточної ударної зброї наступного покоління".

Ріші Сунак заявив, що Захід на сьогодні зіткнувся з "безпрецедентними загрозами" і що він з його французьким колегою хотіли "зміцнити" НАТО, щоб оборонний альянс був "готовий прийняти виклики майбутнього". Офіційні особи сподіваються, що проект створить такий потенціал дальньої дії, який необхідний НАТО для "захисту від зростаючої загрози з боку Росії".

Лідери двох країн також домовляться про тіснішу співпрацю в підготовці українських морських піхотинців та постачання зброї Києву. 

Нагадаємо, тим часом Україна може отримати від Польщі усі її винищувачі МіГ-29, які перебувають у робочому стані. Наша країна має пілотів, які вміють керувати цими літаками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.03.2023 13:01