Фото: Flickr

Британія та Канада обговорили безпекові гарантії для України

Очільники міністерств закордонних справ Великої Британії та Канади Мелані Жолі та Девід Кемерон обговорили питання безпекових гарантій для України. Зокрема, сторони розмовляли про довготермінові безпекові зобов’язання перед нашою державою.

У своєму дописі в соцмережі X очільниця МЗС Канади Мелані Жолі заявила, що окрім безпекових гарантій було розглянуто питання доставки гуманітарної допомоги до Сектора Гази та звільнення там всіх заручників. 

Крім того, в перемовинах фігурувала і тема співпраці Канади та Британії на Близькому сході.

"Була рада сконтактувати сьогодні зранку із Девідом Кемероном. Ми обговорили нашу співпрацю на Близькому Сході, зокрема потребу звільнення усіх заручників та доставку більшої кількості гумдопомоги до Гази, а також довготермінові безпекові зобов’язання перед Україною", — заявила Жолі.

Якого рішення сторони дійшли щодо безпекових гарантій для України, поки не відомо.

Канада та Британія обговорили безпекові гарантії Україні

Скріншот зі сторінки Мелані Жолі у соцмережі X

Зауважимо, очікується, що вже у лютому цього року Україна та Німеччина можуть підписати договір про гарантії безпеки. Зокрема, підписання договору заплановане на 16 лютого. Остаточно доопрацювати та підписати міжурядову угоду буде можливо під час Мюнхенської конференції з безпеки.

Раніше повідомлялось, що Україна незабаром може укласти двосторонню безпекову угоду із Францією. Сторони обговорили доопрацьований проект відповідної угоди та узгодили позиції щодо окремих елементів документа.

Нагадаємо, 12 січня Україна та Велика Британія підписали безпековий договір. Угода діятиме до вступу в НАТО. Документ під назвою "Угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною і Сполученим королівством Великої Британії та Північної Ірландії" підписали президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак після переговорів, які відбулися у Маріїнському палаці в Києві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.02.2024 20:19