Фото ілюстративне. Джерело: fakty.ua/

Британська розвідка повідомила про нові випадки скидання Росією бомб на власні міста

Розвідка Великої Британії проаналізувала нові випадки, коли авіація країни-агресора скидала бомби на населені пункти, розміщені на території Російської федерації.

Про це йдеться в огляді міноборони Британії від 30 січня.

Відомство посилається на повідомлення російського незалежного новинного Telegram-каналу Astra, який публікував інформацію про два інциденти зі скиданням авіабомб ФАБ-250 на російські села Бєлгородської області.

"Одна з бомб впала на ферму в Постнікові. Друга на вулицю в селі Стрєлєцкоє, що призвело до евакуації до 150 цивільних осіб в радіусі 500 метрів", — йдеться у повідомленні британської розвідки.

У звіті констатують, що це вже четвертий випадковий скид російських боєприпасів на власну територію цього місяця. А загалом це вже п'ятий випадок за рік, оскільки перший відомий випадок стався 20 квітня 2023 року в Бєлгороді, нагадує розвідка.

Аналітики зауважують, що неможливо стверджувати, чи такі інциденти трапляються через погані процедури озброєння літака перед вильотом, чи через погане виконання екіпажем своїх обов'язків під час польоту. Однак, схоже, що це комбінація цих двох факторів, резюмують у звіті. 

"Зростання частоти таких інцидентів, ймовірно, свідчить про певну втому повітряних і наземних команд на російській лінії фронту, а також про недостатню підготовку", зазначається в огляді британської розвідки.

звіт британської розвідки 30 січня

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, за даними розвідки Великої Британії збільшення кількості нападів на військкомати та схожі установи в Російській Федерації може свідчити про недовіру до обіцянки президента Володимира Путіна не проводити нову хвилю мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 30.01.2024 14:56