Фото: armyinform.com

Британська розвідка пояснила, чому Росія не зможе ефективно координувати війська в Україні

Російська армія відчуває брак досвідчених військових та не може створити оперативний резерв. Тому окупанти навряд чи зможуть ефективно координувати свої війська в Україні.

Про це повідомляє Міноборони Британії в Twitter.

У розвідці нагадали, що російське об'єднане угруповання військ (ОУВ) було створене на початку повномасштабного вторгнення в Україну. За попередніми підрахунками, угруповування складалося з понад 200 тисяч військових, які були організовані у 70 бойових полків та бригад, розділених на п'ять груп військ.

Зазначається, що у лютому 2022 рок армія РФ складалася з професійних солдатів, була оснащена досить сучасними автомобілями та регулярно тренувалася. На сьогодні ситуація змінилася.

"Зараз російські сили складаються в основному з погано навчених мобілізованих резервістів і все більше залежать від застарілого обладнання, при цьому багато їх підрозділів сильно недоукомплектовані. Зазвичай він проводить лише дуже прості піхотні операції", — йдеться у зведенні.

Британські військові сумніваються, що Російська Федерація зможе створити боєздатний резерв та зуміє ефективно координувати широкомасштабні бойові дії на довгій лінії фронту в Україні.

Британська розвідка 14 травня

Нагадаємо, Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що Збройні сили України проводять успішні контратаки на Бахмутському напрямку. Нашим військовим вдалося зайняти нові позиції в районі міста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2023 11:01