Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Британська розвідка пояснила, чому в Росії відбуваються масштабні чистки посадовців

Останнім часом зросла кількість звинувачень російських посадовців міністерства оборони й інших силових відомств у корупції. Багатьох із них згодом звільняють із посад.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки. У відомстві зауважили, що 7 жовтня прокуратура висунула додаткові обвинувачення колишньому заступнику міністра оборони Росії Тимуру Іванову, якому раніше повідомили про підозру у квітні 2024 року.

Перша з цих справ стосується ймовірної розтрати 200 мільйонів рублів під час закупівлі двох суден для поромної переправи через Керченську протоку, які згодом було пошкоджено під час бойових дій. Інша — про розкрадання трьох мільярдів рублів із банку "Інтеркоммерц".

У британській розвідці наголосили, що звинувачення продовжують висуватися проти колишніх російських посадовців оборонного відомства в межах, як видається, масштабної боротьби з розкраданнями серед посадовців, нижчого за рівень виконавчої влади або кабінету міністрів.

Російські ЗМІ підтвердили, що вісім посадовців у генеральських званнях звільнені з відомств, зокрема, зі Слідчого комітету, Міністерства з надзвичайних ситуацій і Федеральної служби виконання покарань. Незалежні журналісти припустили, що це пов'язано з майбутніми звинуваченнями в корупції.

"Якщо це правда, то це потенційний показник того, що боротьба з корупцією виходить за межі колишньої вузької спрямованості на оборонний сектор", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Звіт британської розвідки 21 жовтня

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни зазначали, що російські військові зараз відчувають набагато потужніший оперативний тиск. До нього призводять удари українських сил по тилових логістичних об'єктах на території Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.10.2024 19:59