Фото ілюстративне зі соцмереж

Британська розвідка пояснила, як у Кремлі боротимуться з інакодумством

В Російській Федерації вигадують нові способи боротьби з інакодумством. Тепер у тих, хто критикує загарбницьку війну РФ в Україні будуть конфісковувати майно. Відповідний закон нещодавно підписав президент Росії Володимир Путін.

Про це йдеться у звіті Міністерства оборони Великої Британії, розміщеному у соцмережі Х.

Британські аналітики зазначають, що 14 лютого 2024 року президент Росії Володимир Путін підписав закон, що дозволяє конфіскацію майна за таке правопорушення як "поширення неправдивої інформації про Збройні сили РФ". Цей крок політичного керівництва Росії, ймовірно, спрямований на те, щоб змусити замовкнути внутрішніх критиків війни в Україні.

Кількома днями раніше у Держдуму Російської Федерації внесли на розгляд проект, що розширює підстави для оголошення "небажаною організацією". Аналітики припускають, що документ націлений на подальше обмеження діяльності російськомовних служб західних медіа, таких як "Радіо Свобода", DW та BBC.

"Ці кроки є частиною ширшої тенденції з боку російської влади щодо контролю за внутрішнім інформаційним полем, націленої на те, щоб обмежити критику і висловлення незгоди. Хоча така тенденція спостерігалась вже багато років, процеси значно посилилися після початку повномасштабної війни Росії проти України",  йдеться у звіті британської розвідки.

 розвідка великої британії звіт 23 лютого

Інфографіка: Ministry of Defence 

Нагадаємо, раніше британська розвідка писала про те, що в Кремлі шукають виправдання довготривалій війні в Україні та масштабам завданих Росії втрат. При цьому політичне керівництво традиційно звинувачує у своїх бідах "колективний Захід".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.02.2024 16:22