Фото ілюстративне зі соцмереж

Британська розвідка з’ясувала, який наратив просуває Кремль для підготовки росіян до затяжної війни

В Кремлі шукають виправдання довготривалій війні в Україні та масштабам завданих Росії втрат. При цьому політичне керівництво традиційно звинувачує у своїх бідах "колективний Захід".

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британське відомство посилається на заяву речника президента Росії Дмитра Пєскова від 14 лютого 2024 року про те, що "спеціальна військова операція починалася як операція проти України, але з часом вона набула форми війни проти колективного Заходу, війни, коли країни колективного Заходу на чолі зі Сполученими Штатами безпосередньо беруть участь у цьому конфлікті". Також речник Путіна у своїй промові визнав, що "спеціальна військова операція" може затягнутися довше, ніж очікувалося, але "це не може змінити хід подій".

На думку аналітиків, така теза цілком відповідає тенденції в російській офіційній риториці, яка намагається виправдати тривалість конфлікту і масштаби російських втрат, зображуючи війну як прямий конфлікт із Заходом.

"Це є частиною російського офіційного наративу, який ймовірно спрямований на те, щоб налаштувати населення країни на довготривалий військовий конфлікт і пов'язане з ним зниження рівня життя, водночас забезпечуючи впевненість у кінцевій перемозі Росії", вважають у британській розвідці.

 звіт британської розвідки за 22 лютого

Інфографіка: Ministry of Defence 

Нагадаємо, ​раніше британська розвідка писала про те, найближчими тижнями війська країни-агресорки, ймовірно, намагатимуться розширити свій територіальний контроль за межі Авдіївки Донецької області

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2024 15:31