Фото: "Укрінформ"

Британська розвідка розкрила плани окупантів на Авдіївському напрямку у найближчі тижні

Найближчими тижнями війська країни-агресорки, ймовірно, намагатимуться розширити свій територіальний контроль за межі Авдіївки Донецької області. Проте у ворога навряд вистачить для цього сил.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

За даними розвідників, протягом останнього тижня російські сили взяли під контроль Авдіївку і Коксохімічний завод на північ від міста, тяжкі бої за які точилися з жовтня 2023 року. Водночас українські війська відійшли на оборонні позиції на захід від Авдіївки.

Тепер, на думку британської розвідки, попри брак сил, агресор намагатиметься наступати на позиції Збройних сил України поза межами Авдіївки.

"Скидається на те, що російським силам бракує боєздатності негайно скористатися захопленням Авдіївки і вони потребують певного часу на переоснащення і відпочинок. У наступні тижні Росія, ймовірно, намагатиметься поступово розширити територіальний контроль за межі Авдіївки", — йдеться в повідомленні.

Росіяни найближчими тижнями намагатимуться наступати за межі Авдіївки

Інфографіка: Ministry of Defence 

Зазначимо, 20 лютого заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін заявив, що на Авдіївському напрямку війська країни-агресорки на сьогодні мають достатньо сил та засобів для просування далі. До того ж він наголосив, що наразі Третя штурмова разом з іншими підрозділами зайняла визначені рубежі оборони навколо Авдіївки. Інтенсивні бої на даному відтинку фронту не вщухають.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, темп російських наступальних операцій під Авдіївкою різко сповільнився після захоплення Росією міста. Ворожі війська займаються перегрупуванням та проводять операції із зачистки населеного пункту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 20.02.2024 19:23