Фото: patrioty.org.ua

Британська розвідка розповіла, чи достатньо сил в армії Путіна для прориву української оборони

Війська Російської Федерації кинули серйозні сили на атаку позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку та у районі Кремінної. В окупантів не достатньо сил для різкого прориву фронту.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії в Twitter.

Британська розвідка заявляє, що за останні три дні "вагнерівці" досягли певних успіхів біля села Красна гора на околицях Бахмута. Проте на цьому напрямку триває організована оборона.

Також армія РФ намагається атакувати на ділянці Кремінна-Сватове у Луганській області. Поки це лише локальні бої, масштаби малі для досягнення значного прориву.

"Росія, ймовірно, прагне повернути назад деякі успіхи українських військ, досягнуті у вересні-листопаді 2022 року: існує реальна ймовірність того, що їхня найближча мета — просунутися на захід до річки Жеребець", — йдеться у повідомленні.

Британці запевняють, що війська Росії отримують накази про наступ на більшості напрямків, проте вони не сконцентрували достатньо сил для наступальних дій на жодному з напрямків.

У Росії недостатньо сил для ефективного наступу

Нагадаємо, 12 лютого повідомлялося, що українські військовослужбовці вкотре завдали потужних ударів по окупанту поблизу Бахмута Донецької області. Внаслідок чого, російські загарбники зазнали чималих втрат. Зокрема, знищено чотири піхотні групи рашистів та ворожий дрон.

Зауважимо, останні тижні війни з Україною стали найбільш кривавими для армії Росії. Країна-агресор, ймовірно, зазнала найбільшої кількості втрат з першого тижня повномасштабного вторгнення в нашу державу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.02.2023 09:46