ЗРК великої дальності. Джерело: mil.in.ua

Британська розвідка розповіла, що ускладнює здатність Росії утримувати базову оборону на її величезній території

Після повідомлень минулого тижня про втрату декількох російських зенітно-ракетних систем SA-21 далекого радіусу дії новий аналіз показує, що для збереження покриття над Україною Росії, ймовірно, доведеться перерозподілити ЗРК, які зазвичай захищають віддалені частини Росії.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"Основні російські зенітно-ракетні комплекси великої дальності, такі як SA-21, здатні вражати цілі на відстані до 400 кілометрів", — зазначили британські розвідники.

Вони додали, що така зброя розташована в стратегічно важливих місцях, а також уздовж кордонів Росії. Якщо їх забрати звідти, То це майже напевно послабить позицію протиповітряної оборони Росії на її периферії.

"Перерозподіл стратегічних засобів протиповітряної оборони ще більше продемонструє, як конфлікт в Україні продовжує розширювати збройні сили Росії. А це ускладнює її здатність утримувати базову оборону на своїй величезній території", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, на початку листопада британські розвідники зазначали, що за відносно короткий проміжок часу через удари українських сил російські війська могли втратити щонайменше чотири пускові установки зенітно-ракетних комплексів великої дальності. І це доволі вагомі втрати для боєздатності окупантів. Інтервенти розміщували їх на окупованій території Луганської області в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.11.2023 11:36