Фото: росЗМІ

Британська розвідка вказала на важливий нюанс у відносинах Кремля з ПВК "Вагнера"

Після невдалого заколоту приватної воєнної компанії "Вагнера" керівництво Російської Федерації продовжує використовувати найманців. Проте тепер бойовикам не довіряють і пильніше стежать за ними.

Про це повідомляє міноборони Британії в Twitter.

За даними розвідки, 29 вересня Кремль показав відео зустрічі російського диктатора Володимира Путіна з колишнім начальником штабу "Вагнера" Андрієм Трошевим. Йому доручили проводити мобілізацію так званих "добровольчих бойових загонів".

У міноборони повідомили, що Трошев під час бунту колишнього ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина перейшов на бік Москви та заохочував бойовиків підписувати контракти з оборонним відомством. Багато ветеранів "Вагнера" вважають його зрадником.

На зустрічі з Путіним також був присутній заступник міністра оборони Юнус-Бек Євкуров. Нещодавно він їздив у турне країнами Африки.

Кремлівська підтримка Трошева та Євкурова вказує на те, що Росія продовжує використовувати приватні військові компанії та планує майбутнє "Вагнера".

"Він (Кремль, — ред.) готовий спиратися на досвід ветеранів, які можуть продемонструвати свою лояльність державі та постійну участь у Глобальному Півдні, але, ймовірно, під більшим наглядом з боку Кремля", — йдеться у повідомленні.

Скріншот британська розвідка

Нагадаємо, останніми тижнями до сотні бійців, які раніше були пов’язані з приватною військовою компанією (ПВК) "Вагнера" розпочали передислоковуватися в Україну як окремі особи, так і невеликі групи, воюючи на боці різноманітних російських підрозділів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2023 12:41