Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Британська розвідка зафіксувала прискорення просування окупантів на одному з напрямків

Просування російських окупаційних військ у напрямку Покровська Донецької області пришвидшилася. Рашисти готові ввійти в житлову забудову міста.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Британські розвідники зазначили, що за останні сім днів російські сухопутні війська прискорили своє просування до Покровська. Вони припустили, що окупаційна армія перебуває в межах 10 кілометрів від околиць міста.

"Швидкість просування, ймовірно, сповільниться в міру того, як російські сухопутні війська ввійдуть у житлову забудову Покровська", — додали експерти.

У розвідці наголосили, що Покровськ є ключовим логістичним вузлом для Донецької області, і якщо його захоплять, то це, ймовірно, подовжить і змінить наявні українські лінії постачання.

"Це, ймовірно, ускладнить для Збройних сил України можливість швидкого поповнення запасів і маневрування ресурсами на декількох ключових опорних пунктах між Часовим Яром і Вугледаром", — наголосили в Міністерстві оборони Великої Британії.

Там підсумували, що на всіх інших лініях фронту на сході та півдні України оперативний темп бойових дій залишається низьким, без суттєвих змін у територіальному контролі.

Звіт британської розвідки 1 вересня

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російське військове командування, можливо, перекинуло обмежені елементи, призначені для посилення пріоритетної наступальної операції Росії на Покровському напрямку для захисту від українського вторгнення до Курської області. Це свідчить про те, що оперативний тиск від українського вторгнення до Курської області впливає на російські операції в кожному секторі у всьому театру бойових дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.09.2024 15:17