Фото: росЗМІ

Британські розвідники назвали головний недолік російського ЗРК "Тор", який протидіє українським дронам

Зенітно-ракетний комплекс малого радіуса дії "Тор", який призначений для захисту окупантів на передовій та збиття українських безпілотників, має низку недоліків.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

Розвідники наголосили, що одним з найважливіших протистоянь у війні як для України, так і для Росії залишається знищення наземних систем протиповітряної оборони.

Водночас для окупаційних сил РФ критично важливу роль відіграє зенітно-ракетний комплекс малого радіуса дії "Тор". Він перебуває на озброєнні підрозділів ППО армії РФ і призначений для захисту переднього краю сухопутних військ.

Проте "Тор" має низку недоліків. Один з ключових — це витривалість екіпажу.

"Зважаючи на те, що на кожну систему припадає лише три людини, підтримання високого рівня бойової готовності протягом тривалого часу, найімовірніше, є екстремальним випробуванням на витривалість", — наголошують у Міноборони Британії.

розвідка Британії

Інфографіка: розвідка Великої Британії

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія має проблеми з логістикою, і тому в окупантів є труднощі з використанням крилатих ракет "Калібр". Водночас країна-агресорка, ймовірно, прагнутиме прискорити подолання таких проблем, щоб морські крилаті ракети були залучені у зимовій кампанії ударів по Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.12.2023 11:57