Британські військові обзаведуться наземними роботами

18 БЕРЕЗНЯ 2020 13:03

Міністерство оборони Великобританії уклало з компаніями Horiba Mira і QinetiQ контракти на поставку в цілому п'яти наземних роботів.

Згідно з повідомленням військового відомства, ці роботи будуть використовуватися в рамках дослідницької програми Theseus. Її мета - визначити основні завдання для наземних роботів у військах, виявити сценарії, в яких використання таких апаратів буде неможливим, а також визначити тактику їх застосування.

За умовами угоди з британським військовим відомством, компанія Horiba Mira повинна буде поставити три багатоцільових колісних робота Viking з колісною формулою 6×6.

Цей апарат являє собою автономну колісну платформу, здатну перевозити вантажі масою до 800 кілограмів на швидкості до 50 кілометрів на годину. Робот оснащений гібридною руховою установкою. На повністю електричній тязі він здатний долати до 30 кілометрів. Viking може бути оснащений різним корисним навантаженням, включаючи бойові модулі і системи розвідки (Відео з You Tube).

У свою чергу компанія QinetiQ повинна буде поставити британським військовим дві автономні гусеничні платформи Titan, спочатку розроблені естонською компанією Milrem.

Цей апарат здатний перевозити вантажі масою до 750 кілограмів на швидкості до 35 кілометрів на годину. Електричний робот здатний працювати на одному заряді батарей до 10 годин. Titan так само може бути оснащений різними модулями корисного навантаження, включаючи модуль з маніпулятором, блок медичної евакуації та бойовий модуль.

Технології, 18.03.2020 13:03