Фото: Генштаб ЗСУ

Британський генерал розповів, за яких умов Путіна виженуть з Кремля

Російська армія може розвалитися після успішного контрнаступу Збройних сил України. За таких умов російський диктатор Володимир Путін втратить свою посаду у РФ.

Таку думку висловив колишній голова Генштабу Британії генерал Річард Даннатт, пише Sky News.

Генерал переконаний, що ЗСУ можуть провести успішний контрнаступ наприкінці весни — на початку літа за умови правильного планування та продовження постачання обладнання та боєприпасів з боку союзників.

Даннатт запевнив, що у такому випадку цього року є реальний шанс досягти вирішального результату на полі бою. За його словами, кілька вирішальних ударів, завданих у певних точках на цьому дуже розтягнутому фронті по окупаційній армії, цілком можуть зламати моральний дух російських військових та зламати хребет їхній армії.

"Справа в тому, що вам не обов'язково розбивати армію ґрунтовно всюди на полі бою. Ви просто повинні переконати достатню кількість солдатів, що вони програли, і коли вони думають, що програли, вони програли", — сказав він.

Він також вважає, що Захід зробив недостатньо для того, аби війна Росії проти України завершилась у 2023 році. Цілком імовірно, що незадоволені розвитком війни російські генерали можуть прогнати Володимир Путіна з Кремля.

"Я хотів би думати, що якщо контрнаступ українців буде достатньо добре спланований, підтриманий і виконаний, що Путін не буде в змозі приймати занадто багато рішень самостійно, що якщо його армія розвалиться і побіжить, то я думаю, що цілком ймовірно, що його також виженуть з Кремля", — сказав Даннатт.

Генерал не взявся прогнозувати, хто замінить Путіна в Росії. Проте він зауважив, що, на його думку, група людей, група лідерів, які найбільше незадоволені у РФ на цей момент, — це вищий генералітет.

Нагадаємо, колишній президент США Дональд Трамп заявив, що у разі своєї перемоги на виборах, зможе зупинити війну в Україні за 24 години. Це вже не перша його подібна заява: наприкінці лютого він повідомляв, що війну можна закінчити за одну добу, зробивши два телефонні дзвінки — Володимиру Путіну та Володимиру Зеленському.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.03.2023 14:59