Фото: Pixabay

БТР для України: парламент Болгарії подолав вето президента

Парламент Болгарії у пʼятницю, 8 грудня, подолав вето президента Румена Радева, накладене на угоду про постачання Україні 100 бронетранспортерів.

Про це повідомило Болгарське телеграфне агентство.

Зазначається, що повторно за законопроект щодо ратифікації угоди проголосували 162 болгарські депутати, ще 55 висловились проти.

Представники проросійських сил критикували наміри передати Україні бронетехніку, повторюючи слова президента Румена Радева щодо того, що БТРи могли б бути використані для охорони болгарського кордону.

Водночас у партії ГЕРБ заявили, що Болгарія захищає свої національні інтереси, допомагаючи Україні. У агентстві додали, що коли депутати голосували за рішення, у залі парламенту сталася бійка. 

Зауважимо, угоду про передачу Києву 100 БТР між болгарським і українським міністерствами внутрішніх справ підписали в Софії 8 серпня і в Києві 13 листопада. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Болгарії бояться диверсій з боку Росії для зриву постачання зброї Україні. Зокрема, болгарський бізнесмен Еміліан Гебрев заявив, що російські агенти вже не раз атакували заводи та склади його компанії, які займаються постачанням зброї до України. Він впевнений, що для припинення подібних випадків необхідно вжити заходів на рівні НАТО.

Також 4 грудня президент Болгарії Румен Радєв наклав вето та повернув до парламенту закон про ратифікацію угоди щодо надання Україні бронетранспортної техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.12.2023 19:39