Бубка, який торгує з окупантами, загримів до "Реєстру Zрадників"

Колишнього очільника Національного Олімпійського комітету Сергія Бубку та його брата, екс-регіонала Василя Бубку, внесли до реєстру держзрадників, який веде рух "ЧЕСНО". Причина — співпраця з окупантами.

Про це повідомили на сайті руху.

Відомо, що одна з записаних на Бубку компаній отримує підряди у росіян на тимчасово окупованих територіях та продає їм пальне. Про це стало відомо з розслідування Bihus.Info.

"Бізнес, серед власників якого досі значиться колишній очільник Національного Олімпійського комітету, продовжує роботу у тимчасово окупованому Донецьку, де, за словами самого спортсмена, у нього залишилися матір та старший брат", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ТОВ "Монблан" занесене до російських реєстрів з однією відмінністю від української інформації: зі співзасновників прибрано матір, але залишилися сам Сергій Бубка та його брат Василь. У 2023 році фірма почала брати участь у російських тендерах. Bihus.Info знайшли три тендери на постачання пального. Також на ТОТ працюють заправки "Монблан".

Проте сам Бубка на розслідування ніяк не відреагував, але зреагували Служба безпеки та Бюро економічної безпеки.

Варто відзначити, що СБУ почала досудове розслідування про зв'язки компанії Сергія Бубки з Росією. Слідчі вивчають питання, чи мали місце з боку засновників і представників ТОВ "Монблан" умисні дії, спрямовані на допомогу агресору з метою заподіяння шкоди Україні.

"В ході відпрацювання відомостей, наведених у вищезазначеному журналістському розслідуванні, встановлено, що суб’єкти господарювання, які підконтрольні Бубці Сергію Назаровичу та Бубці Василю Назаровичу, можуть створювати загрози національній безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України, сприяти терористичній діяльності держави-агресора", — повідомили в Бюро економічної безпеки.

Що відомо про Сергія Бубку

Сергій Бубка — спортсмен та відомий в усьому світі легкоатлет. 35-разовий рекордсмен світу зі стрибків з жердиною. Чемпіон Європи та світу, олімпійський чемпіон. З 2005 року по 2022 рік він очолював Національний олімпійський комітет України.

У 2001 році Бубка отримав звання "Героя України". Це вже не перший фігурант "Реєстру Zрадників" із таким високим званням.

Нагадаємо, колишній чемпіон світу з боксу Василь Ломаченко (17-2, 11 КО) також внесений до реєстру держзрадників, який веде рух "ЧЕСНО". Підстава для цього — допис боксера в Instagram з проповіддю митрополита Лонгіна, архієрея УПЦ Московського патріархату.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.08.2023 16:12