Фото: Кирило Буданов. Джерело – ТСН

Буданов назвав маршрут корабля РФ "Цезаря Кунікова" перед фатальним ударом ЗСУ

Знищений українськими військовими 14 лютого російський десантний корабель "Цезар Куніков" прямував з Новоросійська до Севастополя. Судно було завантажене і на переході його ліквідували українські безпілотники.

Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов у коментарі ICTV.

Очільник української розвідки зазначив, що екіпаж корабля становить 90 людей. Проте точну цифру врятованих окупантів повідомлять пізніше, адже пошуково-рятувальна операція росіян ще триває.

"Корабель віз вантаж з міста Новоросійськ до міста Севастополь. Корабель був завантажений і на переході був знищений безпілотниками. П'ятьма, якщо вас це цікавить. Дронами Magura V5", — заявив начальник Головного управління розвідки.

За інформацією розвідників, ворожий корабель було атаковано ударними морськими дронами Magura V5 біля берегів тимчасово окупованого Криму неподалік міста Алупка. У підсумку "Цезар Куніков" отримав критичні пробоїни по лівому борту і почав тонути. Пошуково-рятувальна операція окупантів успіху не мала.

Нагадаємо, командувач Військово-Морських сил Збройних сил України Олексій Неїжпапа раніше заявляв, що Кримський міст, який країна-агресорка збудувала незаконно, буде зруйнований вже цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.02.2024 22:23