Фото: Офіс президента / Кирило Буданов

Буданов назвав прізвище нардепа, який допомагав комунікувати з Лукашенком

Народний депутат України Євген Шевченко він був залучений для переговорів з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. У підсумку РБ поки що не стала повноцінним учасником війни.

Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов  в інтерв’ю програмі "Різні люди".

"Ми залучили всі наші можливі шляхи комунікації (з Лукашенком, — ред.), усі можливості, які в нас були. Навіть залучили народного депутата одного. Це теж правда. Заради того, щоб не допустити втягування Білорусі, як країни, у цю війну. Це перша мета. Друге — коли відбулося витіснення і втеча російської армії, щоб не допустити повторних спроб заходу з території Білорусі в Україну або спроб завдання ударів. Як показав час, станом на зараз вдалося цього досягти", — заявив Буданов.

Буданов також оприлюднив прізвище нардепа, який комунікував з білоруським диктатором: "Усі розуміють, це пан Шевченко. Євген".

"Ми користуємося можливістю його комунікації, його зв’язками. Загалом ніколи це сильно не приховували. Він є ефективним у цьому процесі. Шевченко досить давно допомагає нам. Назвімо це так. І жодного разу не відмовив, коли ми зверталися з проханнями до нього", — додав очільник ГУР.

Варто відзначити, що у травні 2022 року Євген Шевченко був виключений із фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді. Це сталося після того, як він у квітні того ж року зустрічався з Олександром Лукашенком. У фракції тоді заявили, що його не делегували для проведення будь-яких перемовин у РБ.

Нагадаємо, у Білорусі змінили закон про порядок виїзду та в'їзду до країни місцевих громадян. Відтак, чиновники найвищого рівня зможуть виїжджати за кордон лише після узгодження із самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком.

Раніше білоруський диктатор підписав закон про смертну кару для чиновників та військових, яким білоруські судові інституції інкримінуватимуть "державну зраду".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2023 21:56