Кирило Буданов. Джерело: gur.gov.ua

Буданов назвав військові пріоритети України на цьому етапі війни

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що, попри нестачу боєприпасів та важкі бої на полі бою, Україна має один явний пріоритет: посилення підтримки з боку Заходу.

Про це йдеться в інтерв'ю Кирила Буданова виданню CNN.

За його словами, артилерійські системи гаубиці були на першому місці у списку, оскільки Україні необхідне "різке збільшення" кількості гармат, сказав Буданов, незалежно від їхнього віку та типу, оскільки роки бойових дій позначаються на українських далекобійних гарматах.

Очільник ГУР вважає, що боєприпаси також є життєво важливими, оскільки "снаряди є одним із найбільш вирішальних факторів у цій війні".

"Не стільки якість, скільки кількість", — додав він. 

Буданов наголосив на тому, що Україна досить впевнено тримається у повітрі над лінією фронту. Однак спостерігається тенденція до ще ширшого використання Росією безпілотних літальних апаратів на полі бою та в повітрі.

"Саме в безпілотних системах ми більш-менш рівні", сказав Буданов. 

CNN акцентує на тому, що Київ активізував атаки на великі відстані по цілях усередині Росії: повідомлялося про вибухи на об'єктах інфраструктури за межами великих міст далеко від українського кордону. Зі свого боку, російська влада заявляла, що з нового року запобігла десяткам атак українських дронів і ракет.

Водночас Буданов не підтвердив і не спростував причетність України до атак безпілотників у Росії, сказавши, що такі операції "цілком можливі".

"Гіпотетично, існує план, за яким все це відбувається", сказав він.

Нагадаємо, Головне управління розвідки України отримало доступ до 100 гігабайтів секретних даних одного із критично важливих підприємств військово-промислового комплексу Росії — ООО "Специальный технологический центр" (СТЦ).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.02.2024 10:50