Кирило Буданов. Джерело: gur.gov.ua

Буданов оцінив загрозу забезпечення Росії зброєю з боку Північної Кореї

Теплі відносини між Російською Федерацією та Корейською народно-демократичною республікою можуть суттєво вплинути на війну в Україні. Адже Росія зараз відчуває нестачу артилерійських боєприпасів.

Таку думку висловив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Він нагадав, що в Росії на законодавчому рівні узаконена контрабанда комплектувальних до різного типу озброєння. Саме через це санкції не змогли повністю припинити доступ до них.

Однак наразі Росія також відчуває нестачу артилерійських боєприпасів. Зокрема, мова про калібри 152 та 122 міліметрів. Також у Росії зіштовхнулися з нестачею ракет до реактивних систем залпового вогню, таких як "Ураган", "Смерч" і "Град".

На думку Буданова, російський диктатор Володимир Путін під час свого візиту до Північної Кореї буде домовлятися про подальшу співпрацю щодо ракетних технологій.

"Росія думає, що передати КНДР певні ракетні технології – це нормально. Північна Корея за ці технології, зрозуміло, робитиме багато чого. Там серйозний людський ресурс і оборонні спроможності — вони не порівнянні з можливостями Росії. Вони працюють ефективніше, ніж росіяни. Тому збільшення постачання артилерійського озброєння точно відбудеться", — зазначив очільник Головного управління розвідки.

Однак він зауважив, що людським ресурсом і великою кількістю підприємств КНДР може в повному обсязі забезпечити Росію артилерійським озброєнням.

"Там багато людей на підприємствах. У КНДР, як це не прикро, можуть таким похизуватись. Там людей і підприємств вистачає. Там зброя не модернова, але об'єми виробництва — серйозні. За фактом, це зброя минулого сторіччя — але снаряд прилетить, з похибкою, але він прилетить. Треба визнавати це", — наголосив Кирило Буданов.

Нагадаємо, що, за інформацією Defense Express, російські терористи, ймовірно, обстрілювали Київ північнокорейськими ракетами. Снаряд має специфічне маркування та може стояти на озброєнні Північної Кореї. У мережі оприлюднили уламки збитої балістичної ракети під час однієї з ворожих атак по українській столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.01.2024 18:32