Фото: Defense Express

Рашисти гатили по Києву північнокорейськими ракетами (фотофакт)

Російські терористи, ймовірно, обстрілювали Київ північнокорейськими ракетами. Снаряд має специфічне маркування і може стояти на озброєнні Північної Кореї.

У мережі оприлюднили уламки збитої балістичної ракети під час однієї з ворожих атак по українській столиці, пише Defense Express.

Уламки ракети виявили місцеві жителі та надіслали фото журналістам. На кадрах великого за розмірами уламка корпусу ракети можна помітити затерте маркування, яке не є типовим для Російської Федерації.

Нанесення великих серійних номерів на корпуси ракет притаманне лише Північній Кореї. Своєю чергою велика кількість цифр вказує на наміри Пхеньяна створити ілюзію масовості таких ракет. Окупаційній армії не притаманно наносити серійні номери у такому вигляді.

Фото: Defense Express

Експерти видання підкреслюють, що виявлені уламки можуть бути частиною ракети KN-23 чи модифікованої версії KN-24, яка має певні спільні риси з російським ОТРК "Іскандер". Точний тип визначити неможливо, як це було з обстрілом північнокорейською ракетою по Харкову. Ці два типи ракет не виїжджали за межі Північної Кореї, окрім випробувань у Японському морі.

Фото: Defense Express

Нагадаємо, The Washington Post написав 4 січня, що Північна Корея могла передати Російській Федерації декілька десятків балістичних ракет для ударів по Україні. І така військова підтримка має тенденцію до зростання.

Своєю чергою координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що російські військові в останні дні продовжували запускати по мирних містах України балістичні ракети виробництва Північної Кореї. У США запевняють, що мають цьому докази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.01.2024 12:57