Кирило Буданов. Джерело: "Слово і діло"

Буданов розмовою по рації змусив здатися 19 росіян: деталі "спецоперації"

Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов в особистій розмові по рації змусив здатися в полон 19 росіян. Він часто бере участь у бойових завданнях разом з іншими спецпризначенцями.

Про це повідомив "РБК-Україна" з посиланням на розповідь командира групи переносного зенітно-ракетного комплексу спецпідрозділу "Артан" Олександра "Лютого".

За його словами, спецпризначенці ГУР доволі часто проводять операції, де напряму доводиться зустрічатися з ворогом. І не рідкість, що голова Головного управління розвідки Кирило Буданов бере участь у таких заходах.

Він розповів історію, що під час одного із завдань окупанти намагалися покинути зону бойових дій без вогневого ураження, оскільки розуміли, що не зможуть чинити відповідний опір. Тоді Буданов лише одними переговорами по рації змусив 19 росіян здатися в полон.

"Це неймовірна сила духу. Всі тоді відчули такий моральний підйом, коли почули голос нашого начальника, адже більшість тоді не здогадувалися, що разом із нами, в нашому секторі, перебуває керівник ГУР", — пригадав "Лютий".

Нагадаємо, Буданов 12 жовтня заявив, що найнебезпечнішим противником для України є російський генерал Сергій Беседа. Він займається активними операціями на території нашої держави. За словами керівника ГУР, це людина, яка завжди приносила проблеми Україні. Він очолює П'яту службу ФСБ, на певний проміжок часу його відсторонили від виконання своїх обов'язків. Але потім все налагодилося.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 14:40