Фото: Головне управління розвідки МО

Буданов розповів, скільки років Росія здатна воювати проти України

Російська Федерація може собі дозволити воювати без особливих проблем до 2025 року. Для ведення бойових дій техніки в агресора вистачить до 2026 року, а людського ресурсу — на ще довше.

Про це заявив очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов, пише "Українська правда".

"По оцінці економіки, без особливих проблем Росія може собі дозволити війну до 2025 року. За кількістю техніки — до 2026 року максимум. Можливо, трохи швидше, тому що темпи відновлення техніки, які відбуваються зараз у них, не такі високі", — зазначив він.

До того ж Буданов погоджується, що людського ресурсу РФ вистачить надовго. Проте він наголосив, що в України теж серйозний людський потенціал.

"По людському ресурсу, очевидно, що їм вистачить надовго. Але хто б там не казав, якщо оцінювати сукупно наш людський ресурс, то там теж надовго. У нас країна не така маленька. Інша справа, а чи готова Російська Федерація іти до верхньої межі, до останнього? По факту, всі вони воюють мобілізованими, відчувають брак боєприпасів, брак озброєнь", — пояснив очільник ГУР.

Також керівник української розвідки наголосив, що Україні не можна допустити замороження конфлікту з Росією.

"Цього не можна допускати. По-перше, це буде зрада людей, які залишаться на окупованих територіях. По-друге, неправильно з точки зору пам'яті тих, хто загинув, і тих, хто зараз воює", — додав він.

Нагадаємо, раніше видання CNN з посиланням на військових експертів, повідомляло, що весна 2024 року може стати черговою важливою фазою відсічі Україною російської агресії. Обидві сторони використовуватимуть зиму для переоснащення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2023 12:46